Patatesli Köy Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Patatesli Köy Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Patatesli Köy Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesin kabuğunu soyup küp doğrayın ve kalın tabanlı bir tencereye alın.
  2. Su ilave edip orta ateşte patates iyice yumuşayıncaya kadar kaynatın.
  3. Ilınınca patatesi çatalla iyice ezip püre haline getirin. Tencerede kalan sudan yarım su bardağı ayırıp hamura ilave etmek üzere saklayın.
  4. Un, tuz ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Patates püresi, ayırdığınız patates suyu, yumurta, zeytinyağı ve suyu karışıma ilave edip 10 dakika yoğurun.
  5. Yumuşak ve biraz ele yapışan kıvamda bir hamur elde edin. Hamurun üstünü nemli bezle kapatıp 2 saat dinlendirin.
  6. Hamuru 10-12 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde elinizle yuvarlayın.
  7. Hamurları yağlanmış fırın kabına yan yana yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Ekmek Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Patatesli Tarifler Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği