Paskalya Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Paskalya Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Paskalya Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sütü küçük bir tencereye alıp ısıtın ve ocaktan alın. Şeker ve portakalın kabuğunu rendeleyip küçük bir kasede karıştırın. Karışımı süte ekleyin. Mayayı ilave edip tekrar karıştırın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.
  2. Unları geniş bir yoğurma kabına alarak ortasını havuz şeklinde açın. Una mayalı karışımı ekleyin. Portakalların suyunu sıkın, karışıma tereyağını ve portakal suyunu ilave edin. Ayrı bir kasede yumurtalar, tuz ve anason yağını karıştırıp unlu karışıma ilave edin ve tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat dinlendirin.
  3. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alın ve ikiye eşit bezeye bölün. Bezeleri rulo şeklinde yuvarlayın. İki ruloyu burgu elde edecek şekilde sarın ve uçlarını birleştirin. Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerine tereyağı sürüp renkli süsleme şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Ilık servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği