Pancarlı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Pancarlı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için

Pancarlı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pancarların kabuklarını soyup iri doğrayın. Ayrı bir kapta zeytinyağı, tuz, karabiber, kekik ve sarımsakları karıştırın. Pancarları bu karışıma bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra pürüzsüz bir püre olacak şekilde ezin. Ekmek için un ve kepekli unu derin bir kaba alın. Tuz ekleyip karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp yaş mayayı ilave edin. Üzerine ¼ su bardağı ılık su ekleyin. Önce mayayı parmak uçlarınızla iyice ezin. Daha sonra kenarından un alarak yoğurmaya başlayın. Yoğurma işlemi tamamlanmadan pancar püresini ekleyip yoğurun. Son olarak taze kekiği ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Oda ısısında üzerine nemli bir bez öterek yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Elinizi hafif yağlayarak hamura şekil verip tepsiye yerleştirin. 40 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilınınca dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Diyet Yemekleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği