Otlu Ekmek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Otlu Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Otlu Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Yumurtaları bir kaseye alın ve tuz ekleyerek mikserle 5 dakika çırpın. Tereyağı, süt, şeker, un ve mayayı ekleyip karıştırın. Ot karışımını ekleyin ve üzerini örterek 2 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartıp muffin kaplarının içine paylaştırın ve üzerini örterek 45 dakika daha bekletin. Yumurta ve sütü birlikte çırpıp hamurların üzerine fırçayla sürün. Her birinin üzerine birer maydanoz yaprağı yapıştırın ve 180 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

*Kullanılan bardak 240 ml’dir.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği