Kuru Meyveli Tepsi Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sosyal Medya yıldızı @berguzar.erden Bergüzar Erden’den, hem tatlı hem de tuzlu nefis bir ekmek tarifi ile karşınızdayız. Kurutulmuş meyvelerle hazırlanan bu ekmeği, fırında pişirdikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, çay saatlerine çok yakışacak kuru meyveli tepsi ekmeği tarifine geçebiliriz.

Fenomen Lezzetler 2020/01

Kuru Meyveli Tepsi Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Ön maya için

Kuru Meyveli Tepsi Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ekşi maya, un ve suyu bir kavanoza alarak tahta kaşıkla iyice karıştırın. Kapağını kapatın ve oda sıcaklığında 2-3 katı kabarıp aktif hale gelinceye kadar bırakın. Bu süre hava sıcaklığına ve mayanın gücüne bağlı olarak 5-8 saat sürebilir.
  2. Unu ve şekeri yoğurma kabına alarak karıştırın. Daha sonra 2 yumurta sarısı, vanilya, tereyağı, ön maya ile sütü ilave ederek iyice yoğurun ve dinlenmesi için 30 dakika süreyle oda sıcaklığında bırakın. 
  3. Tuzu suyun içinde eritin ve hamurun üstüne dökerek ıslak ellerinizle hamuru toparlanıp pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun.
  4. Hamurun üstünü örterek 1 saat oda sıcaklığında dinlenmeye bırakın.
  5. Tezgahı yağlayın ve hamuru açabildiğiniz kadar elinizle esneterek açın. Tüm kuru meyveleri ve rendelenmiş portakal kabuğunu serpiştirdikten sonra rulo şeklinde sararak yağladığınız bir kap içine alın. Dinlenmeye bıraktığınız hamuru 1’er saat arayla ellerinizi ıslatarak 4 kez katlayın.
  6. 26 cm uzunluğunda 7 cm derinliğinde bir tepsiyi yağlayın ve yağlı kağıt yerleştirin. Hamuru tepsinin genişliğine göre açın ve düzgün bir şekilde sararak tepsiye yerleştirdikten sonra
  7. üstüne tabak bonesi geçirin ve oda sıcaklığında tam 2 katı kabarıncaya kadar mayalanmaya bırakın.
  8. Mayalanma süresi hava sıcaklığına göre değişkenlik göstereceğinden 9 saat kadar sürebilir.
  9. Fırınınızı 170 derecede 30 dakika ısıtın.
  10. 1 adet yumurta sarısını 1 yemek kaşığı sütle karıştırın ve nazikçe hamurun üstüne sürün. Ekmeğinizi sıcak fırında yaklaşık 35 dakika süreyle üstü kızarıncaya kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Tatlı Hamur İşi Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği
Zeytinli Peynirli Scone