Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek Tarifi
Selin Hıdır
2282 Tarif       1 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 1 saat 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltıdan piknik sepetine kadar her öğüne uyum sağlayan bu kuru domatesli zeytinli ekmek tarifi, akdeniz aromalarıyla dolu doyurucu bir lezzet sunuyor. Hem yumuşacık iç dokusu hem de dışındaki kıtır kabuğuyla kuru domatesli zeytinli ekmek tarifi, evde ekmek yapımını keyfe dönüştürüyor. Peki; kuru domatesli zeytinli ekmek nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri...

Bir porsiyon domatesli zeytinli ekmek kaç kaloridir?

Bir porsiyon domatesli zeytinli ekmek 250 kaloridir.

Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

Kuru domatesli zeytinli ekmek tarifi malzemeleri için alternatif öneriler:

Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, maya, şeker ve tuzu derin bir kaba alın, karıştırın.
  2. Ilık su ve zeytinyağını ekleyin, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  3. Son olarak kuru domates ve zeytinleri ekleyin, eşit dağılacak şekilde yoğurun.
  4. Üzerini örtüp 1 saat kadar mayalandırın.
  5. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın, şekil verin.
  6. Üzerine hafif un serpip önceden ısıtılmış 200°C fırında 35 dakika pişirin.
  Servis Önerisi
  • Zeytinyağı ve kekik karışımıyla birlikte kahvaltıya, sandviç ekmeği olarak veya makarna yanında sunabilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Zeytinlerin tuz oranı fazlaysa önceden suda bekletip süzün.
  • Kuru domatesleri çok kuruysa hafif sıcak suda bekletip kullanın.
  • Hamurun üzerine çizikler atarak daha rustik görünüm elde edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Ev Yapımı Hamburger Ekmeği Tarifi
Biscuit Ekmeği Tarifi
10 Dakikada Pişen Balon Ekmek Tarifi
Tavada Mısır Ekmeği Tarifi
Sandviç Ekmeği Tarifi
Kahvaltı Ekmeği Tarifi