Krem Peynirli Ekmekler
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Krem Peynirli Ekmekler Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Krem Peynirli Ekmekler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Geniş bir yoğurma kabında 2 su bardağı un, tuz ve mayayı harmanlayın. Su, süt, tereyağını ekleyip karıştırın. Azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğurun.
  2. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük küp şeklinde doğrayın ve krem peynire karıştırın.
  3. Pul biber ile kekik ekleyin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bir parçayı ayırın, kalanından parçalar kopartıp avucunuzda açın.
  4. İçine krem peynir karışımından bir miktar yerleştirip kapatın ve yuvarlayın. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Ayırdığınız parçadan ince şeritler hazırlayıp hamurun üzerine artı şeklinde yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Krem Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Peynirli Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği