Kinoalı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kinoalı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kinoalı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kinoa, bal, 2 su bardağı su ve tuzu tencereye alıp kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Un ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Yarım su bardağı ılık su, yumurta, süt ve tereyağını ekleyin. Pişen kinoadan yarım çay bardağı  kadar ayırıp kalanını hamura ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur için gerekirse un ekleyin. Üzerini örterek 1 saat mayalanmaya bırakın. Hamurdan parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin. Üzerini örterek 20 dakika bekletin. Üzerine fırça ile tereyağı sürüp ayırdığınız kinoayı serpiştirin ve 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kinoalı Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği