Kinoa Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kinoa Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Kinoa Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 3 renkli kinoayı bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Kabın üzerini streç film ile kapatıp bir gece buzdolabında bekletin. Chia tohumu ile keten tohumunu da yarım su bardağı suyun içinde bir gece bekletip jel kıvamına gelmesini sağlayın. Ertesi sabah kinoayı iyice süzüp bir karıştırma kabına alın.
  2. Chia ve keten tohumu karışımı ile amaranthı ekleyin. Hindistan cevizi yağını küçük bir tavada yumuşayıncaya kadar ha?f ısıtın. Kabartma tozu, tuz, yumurta, su ve limon suyunu da ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşene kadar hamur karıştırma makinesiyle yaklaşık 3-4 dakika karıştırın.
  3. Karışımı yağlı kağıt serili baton bir kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 1.5 saat pişirin. Fırından alıp yarım saat dinlendirin ve dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Kinoalı Tarifler Ekmek Tarifleri Diyet Yemekleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği