Kaşar Peyniri Dolgulu Sarımsaklı Ekmekçikler
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 18 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kaşar Peyniri Dolgulu Sarımsaklı Ekmekçikler, fırından çıkar çıkmaz sarımsaklı sosla buluşuyor; yumuşacık dokusu ve nefis aromasıyla sofraların favorisi oluyor! 😋💛 Dr. Oetker Instant Maya ile pratikçe hazırlayabileceğiniz bu enfes tarif için:

Kaşar Peyniri Dolgulu Sarımsaklı Ekmekçikler Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur:

Dolgu

Üzeri için:

Sos:

Kalıp:

Kaşar Peyniri Dolgulu Sarımsaklı Ekmekçikler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamurun hazırlanışı:

Unu derin bir kaba eleyin. Üzerine mayayı ilave edip kaşık ile karıştırın. Üzerine toz şeker, tuz, yumurta, ılık süt ve tereyağını ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edin. Üzerini kapatın ve 40-45 dakika bekletin.

Şekillendirme ve pişirme:

Tepsiyi tereyağı ile yağlayın. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için çalıştırın.

Turbo pişirme: 160 °C

Alt-üst pişirme: 170 °C

Mayalanan hamuru tezgaha alın ve yoğurmadan 20 eşit parçaya bölün. Her birini merdane ile 8-10 cm çapında açın. Üzerlerine ikişer yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi koyun ve kenar kısmından ortaya doğru toparlayarak peynir içinde kalacak şekilde yuvarlayın. Hamurların birleşme yerleri altta kalacak şekilde topları tepsiye sıralayın. Yumurta sarısı ve sütü bir kaseye alın ve çatal ile çırpın. Hamurların üzerine sürün, tepsiyi fırına alın ve pişirin.

Pişirme süresi: Yaklaşık 20-25 dakika

Sosun hazırlanışı:

Zeytinyağını bir kaseye alın ve üzerine sarımsağı rendeleyin. İnce doğranmış maydanozları ekleyip karıştırın.

Servis:

Süre sonunda fırından çıkarın. Bekletmeden üzerine her tarafına eşit gelecek şekilde hazırladığınız sarımsaklı maydanozlu sosu sürün. Sıcak servis yapın.

Bu bir ilandır.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Ev Yapımı Hamburger Ekmeği Tarifi
Biscuit Ekmeği Tarifi
10 Dakikada Pişen Balon Ekmek Tarifi
Tavada Mısır Ekmeği Tarifi
Sandviç Ekmeği Tarifi
Kahvaltı Ekmeği Tarifi