Kapalı Simit
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kapalı Simit Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Kapalı Simit

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için mayayı ılık suyla ezin. Toz şekeri ilave edip 10 dakika bekletin. Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Kalan bütün malzemeyi ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  2. Dinlenen hamuru portakal büyüklüğünde bezelere ayırıp unlanmış tezgah üzerinde 1 santim inceliğinde açın. Açtığınız hamurların ortasına dilimlenmiş zeytin ve rendelenmiş mozzarella peyniri koyun. Hamuru dikdörtgen olacak şekilde kenarlarından içe doğru katlayın.
  3. Üzeri için pekmezi su ile karıştırın. Hazırladığınız kapalı simitleri önce pekmezli suya, sonra susama bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın.
  4. Mayalanması için 15 dakika daha fırının içinde bekletin. Kabaran simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Ekmek Tarifleri Zeytinli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği