Kahvaltılık Petıt Ekmek
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kahvaltılık Petıt Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Kahvaltılık Petıt Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Maya ve un haricindeki tüm malzemeyi geniş bir karıştırma kabına alarak karıştırın. 1 su bardağı un ve mayayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Kalan unu azar azar ilave ederek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru üç eşit bezeye bölün. Bezeleri unlanmış tezgaha alıp bir merdane yardımı ile açın. Açtığınız hamurlardan geniş ağızlı bir su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin. Kestiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp maydanoz, taze kekik ve adaçayı yaprakları ile süsleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerlerine tekrar tereyağı sürün. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kahvaltılık Tarifler Öğle Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği