Focaccia Ekmeği
Tuğçe Evrim YILMAZ Aşçı
75 Tarif       11 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sunumu rengarenk mis kokulu ekmek.🌈🥖🍞

Focaccia Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri İçin:

Focaccia Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kaba ılık su koyulur. İçerisine maya koyularak elle  karıştırılır. Daha sonra içerisine azar azar  un koyulur  karıştırmaya devam edilir. 
  2. Tuz koyulur.
  3. Un koyulaştıktan sonra yoğurma işlemine devam edilir.
  4. Kulak memesi kıvamında hamur elde edilir. 
  5. Hamurun sıcak yerde mayalanması için üzeri bezle örtülür 1 -1,5 saat dinlendirilir.
  6. Hamur dinlenme işleminden sonra havası inmesi için  biraz daha yoğurulur.
  7.  Tepsiye zeytinyağı koyulur ve tepsinin her yerine sürülür. 
  8. Hamur tepsiye koyulur ve tepsinin şeklini alması sağlanır. 
  9. Hamurun üzeri de yağlanır. 
  10. İstenilen sebze ve baharatlarla  süslemeler yapılır.
  11.  Daha önce ısınmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.

Tarif Kategorileri

Sizden Lezzetler Sizden Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği