Fındıklı Ekmek
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fındıklı Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Fındıklı Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bedensel ve zihinsel yorgunluğa da iyi geldiği bilinen fındık ve fındıklı tarifler. Un, maya, ılık süt, tuz, ılık su, haşhaş tohumu ve yağı geniş bir kasede karıştırarak yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.

Hamura fındıkları ekleyip tekrar yoğurun. Baton kek kalıbını yağlayıp hamuru içine yerleştirin ve üzerini örterek tekrar 20 dakika mayalandırın.

Mayalanan hamurun üzerine bıçakla derin çizikler yapıp un serpiştirin. 190 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Ekmek Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği