Fesleğenli Lavaş
Hazırlanma Süresi : 9 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fesleğenli Lavaş Tarifi İçin

Malzemeler

Fesleğenli Lavaş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Maya, su ve şekeri bir kapta karıştırarak 5-10 dakika mayalanmasını bekleyin.
  2. Un ve tuzu bir kapta karıştırın. Ortasında çukur açarak yağ ve maya karışımını ekleyip yoğurun.
  3. Hamur karışımını tezgaha alarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hafif yağlanmış bir kaba alarak üzerini streç film ile kapatın ve mayalanması için 20 dakika bekletin.
  4. Fırını 180 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Mayalanan hamuru 8 eşit bezeye bölün. Unladığınız tezgahta 1 mm kalınlığında oval olacak şekilde açın. Üzerlerine yumurta beyazını sürerek fesleğen yapraklarını yapıştırın. Fırçayla zeytinyağı sürüp deniz tuzu serpin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Fırında hafif kabarıp altın rengi olana kadar, yaklaşık 12 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği