Ekşi Mayalı Türkmen Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekşi Mayalı Türkmen Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Ekşi Mayalı Türkmen Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yarım su bardağı ılık sütle birlikte tuz ve mayayı geniş bir karıştırma kabına alın. Maya tamamen eriyinceye kadar birkaç dakika bekletin. Un ve kalan sütü ilave edip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamur pürüzsüz hale geldikten sonra streç film ile sarıp temiz bir bezle üzerini örtün ve mayalanmaya bırakın.
  2. Mayalanan hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp pide şekli verin. Üzerine çatal yardımıyla delikler açın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp temiz bir beze sarın ve ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği