Ekşi Mayalı Nohut Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 1 saat 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekşi Mayalı Nohut Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Ekşi Mayalı Nohut Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unları derin bir karıştırma kabına eleyin. Toz karışım ekşi maya, tuz ve toz şekeri ilave edip harmanlayın. Ilık su ve zeytinyağını ekleyerek yoğurun. File fındığı da ilave edip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek yaklaşık 2 saat, hamurun hacmi iki katına çıkana kadar ılık ortamda bekletin.
  2. Mayalanan hamuru elinizle yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın ve üzerine bıçakla kesikler atın. Üzerini örtüp 30 dakika daha mayalanması için bekletin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp ılındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği