Ekmekli Salata
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekmekli Salata Tarifi İçin

Malzemeler

Ekmekli Salata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ekmeği küp şeklinde doğrayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyip ekmekleri tepsiye yayın. 10 dakika fırında kızartın, tahta kaşıkla harmanlayıp 10 dakika daha kızartın ve soğumaya bırakın.

Domatesleri küp şeklinde doğrayıp geniş bir kaseye alın. Kırmızı soğanı temizleyip ince halkalar halinde dilimleyin. Sarımsakları ezin, maydanozu yıkayıp kıyın. Soğan ve sarımsağı domateslere ekleyin. Kızarttığınız ekmekleri ve maydanozu ilave edip yavaşça karıştırın.

Zeytinyağı, sirke, tuz ve tozbiberi küçük bir kasede karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Kızartma Tarifleri Salata Tarifleri Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği