Ekmek Üzeri Rozbif Ve Ev Yapımı Cips
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İngiltere'nin geleneksel yemeği haline gelen rozbif, dünyanın en meşhur yemeklerinden biridir. Kızartılmış et ve sebzelerle birlikte hazırlanan bu besin, protein bakımından oldukça zengindir. Kas ve kemik gelişimine katkı sağladığı için, kemik erimesi riskini düşürmesiyle bilinir. Ana malzemeleri rozbif, ekmek ve sebze karışımıdır. İsteğe göre atıştırmalık veya ana yemek olarak servis edilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, İngiliz usulü ekmek üzeri rozbif ve ev yapımı cips nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

İçeriğinde bol miktarda vitamin ve mineral barındıran et yemekleri, sofraların vazgeçilmezi haline gelmiştir. Dana eti ile hazırlanan yemekler sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, rosto tarifine göz atabilirsiniz.

Ekmek Üzeri Rozbif Ve Ev Yapımı Cips Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sos için

Cips için

Ekmek Üzeri Rozbif Ve Ev Yapımı Cips

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sos için; yoğurt ve mayonezi çırpıcı ile iyice karıştırın. Rendelenmiş sarımsak, ince doğranmış taze soğan, dereotu, kekik, tuz, karabiberi ekleyerek karıştırın.
  2. Soğanı piyazlık doğrayın. Patateslerin kabuklarını soyup mutfak robotunun cips aparatı ile ince doğrayın. Dilimleri kağıt havlunun üzerine dizin.
  3. Kızgın yağda altın rengi alıncaya kadar kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın. Rozbifleri ekmeklerin üzerine ikişerli olarak yerleştirin.
  4. Üzerine sos gezdirip kırmızı soğan, Frenk soğanı ve nane yaprakları serpiştirin ve yanına cipsleri ekleyin.
  5. Rozbifi ana yemek olarak sunacaksanız, pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ekmek Üzeri Rozbif ve Ev Yapımı Cipsin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tarife başlamadan önce eti mutlaka dinlendirin. Etin orta yağlı olmasına özen gösterin.
  2. Rozbifi hazırlarken içerisine beyaz ekmek kırıntısı ya da galeta unu ekleyebilirsiniz.
  3. Pişirme işlemi isteğe göre değişir. En az 15, en fazla 35 dakika pişirin. Çatal ile yumuşaklığını kontrol edebilirsiniz.
  4. Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın. Sosu servis edeceğiniz zaman kullanın.
  5. Cipslerin çıtır çıtır olması için, ince dilimler halinde kesin. Havluda bekleterek kurumasını sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Ekmek Üzeri Rozbif ve Ev Yapımı Cips Kaç Kaloridir?

Ekmek üzeri rozbifin bir porsiyonu 170, ev yapımı cipsin porsiyonu ise yaklaşık 100 kaloridir. Potasyum ve demir bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Atıştırmalık Ekmek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği