Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi Tarifi İçin

Malzemeler

Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Kuru baklaları bir gece önceden soğuk suda bekletin. Suyunu süzüp baklaları büyük bir tencereye alın. Kabuğu soyulmuş patates, soğan, su ve aromatik otları baklalara ekleyin. 2 litre kaynar suyu ekleyip 10 dakika pişirin. Ateşi kısın ve baklalar rahatça ezilecek kıvama gelene kadar pişirin. Suyu süzüp karışımı püre halinde ezin. Zeytinyağı ekleyip karıştırın. Kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Vejetaryen Yemekleri Ekmek Tarifleri Sebze Tarifleri Atıştırmalık Sandviç Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği