Chia Tohumlu Ekmek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Chia Tohumlu Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Chia Tohumlu Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Chia tohumunu 2 bardak suda yaklaşık 15 dakika bekletin. Unlar hariç tüm malzemeleri geniş bir kaba alıp karıştırın. Malzemelere unları yavaşça ekleyerek yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz bir hamur elde edip, üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin. Mayalanan hamuru iki büyük eşit bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini de sekiz eşit bezeye ayırın. Bezelerden bir tanesini bir merdane yardımıyla yuvarlak açın kenarlarından altı üçgen olacak şekilde parçalar kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Kalan yedi bezeyi yuvarlayarak üçgen uçlar üzelerine gelecek şekilde hamurun kenarlarına yerleştirin. Diğer hamuru iki eşit bezeye ayırıp elinizle yuvarlayın. Ruloları birbirine dolayarak burgu şekli verin ve yuvarlak hamurların etrafına sarın. Üzerine zeytinyağı sürüp, kaya tuzunu serperek önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri Diyet Yemekleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği