Çeşnili Mini Ekmekler
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çeşnili Mini Ekmekler Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Çeşnili Mini Ekmekler

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Toz şeker, tuz, maya ve ılık suyu bir kasede karıştırın. Unun yarısını geniş bir yoğurma kabına alın. Kalan mayalı karışımı ekleyip 10 dakika yoğurun. Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamurun üzerini nemli temiz bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin.
  2. Mayalanan hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Mandalina büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın. Üzeri için eritilmiş tereyağı ve ezilmiş sarımsakları bir kasede karıştırın. Kalan malzemeleri farklı kaselere alın.
  3. Yuvarladığınız hamurların her birini önce sarımsaklı tereyağına, sonra hazırladığınız malzemelerden seçtiğiniz birine bulayın ve yağlanmış fırın kabına dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği