Çavdar Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çavdar Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Çavdar Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Süt, su, şeker ve mayayı çukur bir kasede karıştırıp eritin. Unu geniş bir yoğurma kabına alın. Ortasını havuz şeklinde açıp önce tuzu sonra mayalı karışımı ilave edip karıştırın. Zeytinyağı ve sirkeyi ilave edip ele yapışmayan kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat dinlendirin. Mayalanan hamura şekil verip yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine alın. Üzerini nemli bir bezle örterek 35 dakika daha mayalandırın. Dinlenen hamurun üzerine bıçakla çizik atıp un serpin. Fırının içerisine bir kase kaynar su yerleştirin. Ekmeğinizi önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirip ılık servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri Pratik Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği