Brioche (Fransız Ekmeği)
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Brioche, bir çeşit Fransız ekmeğidir. Hamuru son derece yumuşak olan ekmek çeşidi, sade yapılabildiği gibi kuru üzüm ve çikolata parçaları ilave edilerek de pişirilebiliyor.

Brioche (Fransız Ekmeği) Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Brioche (Fransız Ekmeği)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını küp doğrayıp oda sıcaklığında bekletin. 2 yemek kaşığı soğuk süt ile mayayı eriyinceye kadar karıştırın.
  2. Kalan sütü ılındırın. Şeker, tuz ve mayayı ilave edin. Tereyağı ve unu karıştırıp süte ilave edin.
  3. 1 yumurtayı ekleyip 5-6 dakika yoğurun. Üzerini örtüp ılık ortamda 1 saat bekletin.
  4. Baton kek kalıbına yağlı kağıt serin. Hamuru 8’e bölün. Elinizle yuvarlayarak kalıba dizin. Üzerini folyo ile kaplayıp15 dakika buzdolabında bekletin.
  5. Bir yumurtayı çırpıp fırçayla üzerine sürün. 200 dereceye ayarlı fırında 45 dakika pişirip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Fransız Mutfağı Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği