Biberli Ekmek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Biberli Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Biberli Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mayayı elinizle ufalayıp derin bir kaba koyun. Tuz, şeker ve ılık suyu ekleyip mayayı eritin. 5 dakika kadar bekletin.
  2. Unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp oda sıcaklığında 40 dakika bekletin.
  3. Dinlenen hamuru yağlanmış zeminde tepsi büyüklüğünde açın ve fırın tepsinize yerleştirin.
  4. İç harcı için yemeklik doğradığınız soğanı 5 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
  5. 1 çay bardağı zeytinyağı, susam, salça, tuz ve baharatları ekleyin. Harcı hamurun üzerine sürüp 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin.
  6. Fırından çıkınca karelere bölün. Biberiye dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Ekmek Tarifleri Hatay Mutfağı Atıştırmalık Sebze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği