Biberiyeli Çiçek Ekmek
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Biberiyeli Çiçek Ekmek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Biberiyeli Çiçek Ekmek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Toz şeker, tuz, maya ve ılık suyu bir kasede karıştırın. Unun yarısını geniş bir kaba alın. Zeytinyağı ve mayalı karışımı ekleyip 10 dakika yoğurun. Ele yapışmayacak kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde kalan unu azar azar ilave edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. Mayalanan hamura biberiye yapraklarını ilave edip tekrar yoğurun. Hamuru eşit bezelere ayırıp yuvarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepisine çiçek şekli olacak şekilde dizin. Üzerini nemli bir bezle örtüp bir saat daha dinlendirin. Hamurun üzerine bir fırça yardımıyla ılık süt sürüp beyaz haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Ekmek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği