Beyaz Peynirli Ve Taze Kekikli Mısır Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beyaz Peynirli Ve Taze Kekikli Mısır Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Beyaz Peynirli Ve Taze Kekikli Mısır Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 220 dereceye ayarlayın. Mısır unu, un, hamur kabartma tozu, pudra şekeri ve tuzu çukur bir kapta karıştırın. Yumurtalarla sütü çatalla çırpıp karışıma ilave edin. Mikserle pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Ufalanmış beyaz peyniri ve kıyılmış taze kekikleri ilave edip tahta kaşıkla karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına aktarıp fırında 40-45 dakika pişirin. Pişmediyse üzerine yağlı kağıt örterek içi iyice pişinceye kadar pişirmeye devam edin. Fırından çıkarıp bir süre dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.

Karadeniz'in özgün lezzeti olan mısır ekmeği tarifine mutlaka göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler Ekmek Tarifleri Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği