Baget Köy Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baget Köy Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Baget Köy Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Şeker, tuz, maya ve ılık suyu bir kasede karıştırın. Unun yarısını geniş bir yoğurma kabına alın. Mayalı karışım ve zeytinyağını ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur elde edinceye kadar, kalan unu yavaş yavaş ekleyerek yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika mayalandırın. Dinlenen hamuru tekrar yoğurup baget ekmek şekli verin. Ekmeğinizi yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine bıçakla verev kesikler atıp un serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Ekmek Tarifleri Yöresel Tarifler Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği