Aromalı Tam Buğday Ekmeği
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tarifimizde kullandığımız tam buğday unu ve yulaf ezmesi şeker oranı düşük besinlerdir. Özellikle bu tür unları süt veya yoğurt ile karıştırarak kullandığımızda mevcut glisemik indeks daha da düşer. Pişirilen ekmek, et, tavuk veya balık gibi bir proteinle birlikte yenirse, hele bu yiyeceklerin yanında bir de bol limonlu salata tüketilirse kan şekeri çok yavaş yükselir. Tabii burada porsiyon kontrolünü de elden bırakmamak lazım. Yani şekeri düşük diye miktarı fazla yerseniz bu da kan şekerini yükseltir ve şeker dengesini bozarak kilo almaya neden olur.

Aromalı Tam Buğday Ekmeği Tarifi İçin

Malzemeler

Aromalı Tam Buğday Ekmeği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tuz ve mayayı geniş bir kapta harmanlayın. Ilık su ve sütü ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur için gerekirse un ilavesi yapın.
  2. Sarımsağı rendeleyerek hamura ekleyin. Kekik ilave edin ve karıştırın. Üzerini örterek ılık bir ortamda 1 saat mayalanmaya bırakın.
  3. Mayalanan hamurdan küçük parçalar kopartıp yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin. Üzerlerine fırçayla süt sürün ve yulaf ezmesi serpiştirin.
  4. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Akşam Yemeği Hamur İşi Tarifleri Ekmek Tarifleri

Benzer Tarifler

Diyabetik Ekmek
Mercimek Ekmek
Unsuz haşhaşlı ve yulaflı kahvaltı ekmeği
Avokadolu Ekmek Dilimleri
Kuru meyveli tepsi ekmeği
Ekşi Mayalı San Fransisco Ekmeği