Zeytin Ezmeli Çıtır
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Zeytin Ezmeli Çıtır Tarifi İçin

Malzemeler

Dip sos için

Zeytin Ezmeli Çıtır

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yufkaları  tezgaha serin. İki tanesinin üzerine zeytin ezmesi sürüp diğer yufkaları üzerlerine kapatın. Zeytin ezmeli yufkaları tırtıklı bir rulet kesiciyle 2 parmak kalınlığında 5-6 cm uzunluğunda şeritler halinde kesin. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika yufkalar kızarana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. 
  2. Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. İnce doğradığınız kırmızı kapya biberi, küp doğradığınız domatesi ilave edip domates suyunu çekinceye kadar pişirin. Tuz ve baharatlar ile tatlandırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Zeytin ezmeli çıtırları dip sos ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Kahvaltılık Tarifler Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna