Pratik Pazılı Kiş
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yapraklarında bol miktarda A ve C vitamini bulunduran pazı birçok hastalığın şifası. Böbrek ağrılarını giderir, öksürüğe iyi gelir ve sindirim sistemini düzenler. Kemik sağlığı için gerekli olan K vitaminini barındırır ve antioksidan değeri oldukça yüksektir. İster sabah kahvaltılarına, ister çay saatlerinize ister akşam yemeklerinde hazırlayabileceğiniz pazılı kiş tarifini sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Bol vitaminiyle vişneli pazı sarma ve pazılı terin tarifine göz atın.

Pratik Pazılı Kiş Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Pratik Paz��lı Kiş

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un ve margarini parmaklarınızla birbirine yedirin. Tuz, su ve yumurta sarısını ilave edin.
  2. Hamur homojen bir şekilde karışana kadar yoğurmaya devam edin. Streç filme sardıktan sonra 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin.
  3. Pazı yapraklarını ince ince doğrayın. Zeytinyağı eklediğiniz tavaya alarak soteleyin. Tuz ve karabiberi ekledikten sonra soğumaya bırakın.
  4. Kiş hamurunu dolaptan çıkarın. Dikdörtgen şeklinde bir fırın tepsisini yağlayıp unlayın.
  5. Oda sıcaklığına gelen kiş hamurunu hafif unlanmış tezgahta merdane yardımı ile açın.  Hamuru fırın tepsisine özenle yerleştirin.
  6. Taban kısmını çatalla delin, üzerine yağlı kağıt ile birlikte ağırlık olarak nohut veya fasulye gibi kuru bakliyat yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirdikten sonra fırından alın.
  7. Soğuyan pazılı iç harca krema, keçi peyniri ve yumurtayı ekleyip karıştırın. 
  8. Ağırlık olarak kullandığınız kuru bakliyatı kiş hamurundan alın ve içine pazılı harcı yayın.
  9. 200 derecedeki sıcak fırında 20-25 dakika daha pişirin. Ilık olarak  servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Kiş Tarifleri Farklı Sebze Yemekleri Farklı Hamur İşi Tarifler Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Sebze Tarifleri

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna