Elmalı Ve Taze Cevizli Pay
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 55 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı Ve Taze Cevizli Pay Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Elmalı dolgusu için

Elmalı Ve Taze Cevizli Pay

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elenmiş unu, küp şeklinde doğradığınız tereyağını, bir tutam tuzu, şekeri, çırpılmış yumurtayı ve soğuk suyu hamur yoğurma kabına aktarın.
  2. Hamur ucuyla tüm malzemeyi karıştırın. Tüm malzeme bir araya gelince un serpilmiş tezgahın üzerine alarak yoğurmaya başlayın.
  3. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru top şeklinde toparlayıp streç film ile sarıp, buzdolabında 1 saat dinlendirin.
  4. Dinlendirdiğiniz tart hamurunu yağlanmış tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın. Bu şekilde yarım saat daha buzdolabında bekletin.
  5. Bekletme süreci bittikten sonra tart hamurunun üstünü pişirme kağıdı ile kapatın, kağıdın üzerine de ağırlık olarak pişmemiş hububat (Fasulye, nohut gibi) doldurun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Daha sonra fırından alın.
  6. Cevizli ve elmalı dolgu için Amasya elmasının kabuğunu soyun ve elmadan parizyen kaşık yardımı ile küçük toplar elde edin.
  7. Tarçın ve unla karıştırıp bir kenarda bekletin. 100 g tereyağını kısık ateşte tavada eritin. Esmer şekeri ve glikozu ekleyin.
  8. Sos kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın. Yumurtaları ve sütü ayrı bir kapta çırpın. Bu karışımla hazırladığınız sosu birleştirin.
  9. Kalan 50 g tereyağını tavada eritin. Unlu tarçınlı elmaları ekleyin. Birkaç dakika kavurup ocaktan alın.
  10. Yarı pişmiş tart hamurunun içine hazırladığınız dolguyu yayın. Üzerine de tarçınlı elmayı ve ceviz içlerini yerleştirin.
  11. Fırının ısısını 175 dereceye indirin. Bu ısıda 45 dakika daha pişirip fırından alın ve oda ısısında soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tatlı Atıştırmalık Tarifler Tart Tarifleri Kuruyemişli Tarifler Meyveli Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna