Elmalı El Açması Börek
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Elmalı El Açması Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Elmalı El Açması Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için oda ısısında yumuşamış margarini, yumurtayı, pudra şekerini, kremayı ve sirkeyi hamur yoğurma kabına alın. Çatalla krema haline gelene kadar karıştırın.
  2. Un ile kabartma tozunu ayrı bir kapta harmanlayın. Unlu karışımı azar azar hamur malzemesinin üzerine ekleyip, kontrollü bir şekilde yoğurmaya başlayın.
  3. Pürüzsüz bir hamur elde edince hamuru toparlayın ve streç filme sarın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  4. Bu arada iç malzemesi için rendelenmiş elmayı, badem ve ceviz içlerini, toz şekeri, tarçını tavaya aktarın.
  5. Suyunu salıp çekene kadar, en fazla 5 dakika pişirip ocaktan alın. En son rendelenmiş Hindistan cevizi serpip tekrar karıştırın ve soğumaya bırakın.
  6. Dinlendirdiğiniz hamuru iki eşit parçaya ayırın. Her bir hamuru un serpilmiş tezgahın üzerine alın. Merdane yardımı ile 1 cm kalınlığında açın.
  7. Üzerlerine soğuttuğunuz elmalı iç malzemeden yayın. Uçlarını elinizle bastırarak iyice kapatın ki, pişerken iç malzeme tepsiye sızmasın.
  8. Hamurları rulo şeklinde sarıp, yağlı kağıt serili fırın tepsisinin ortasından başlayıp kıvırarak spiral şeklinde döndürün.
  9. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın ve ilk sıcaklığı geçtikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Arabaşı Hamuru
Orama
Kafkas Çöreği
Çırpılmış yumurta, avokado ve kruvasan
Alanya Bohçası
Pilavuna