Velibah (Patatesli Çörek)
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kahvaltı sofralarında önemli bir yere sahip olan velibah tarifi ile karşınızdayız. Çerkez yöresine özgü bir yemek olan velibah, genellikle patatesli iç harç ile hazırlanır. Bazı yörelerde 'patatesli çörek' ve 'çerkez böreği' ismiyle de bilinir. Bolca tereyağı ile kızartılan velibahı; sıcak bir çay, zeytin ve peynir ile birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, mis gibi kokusuyla bütün evi saracak nefis velibah (patatesli çörek) yapımına geçebiliriz.

Farklı yörelerden sofralarımıza kadar uzanan boşnak böreği ve tatar böreği tarifini de deneyebilirsiniz.

Velibah (Patatesli Çörek) Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Velibah (Patatesli Çörek)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mayayı su ve şeker ile karıştırın. Tuz ve azar azar un ekleyip yoğurun. Üzerini örterek 45 dakika mayalandırın. Patateslerin kabuklarını soyup haşladıktan sonra çatalla ezin. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında kavurun. Ezilmiş patatesi, tuzu, karabiberi ve pul biberi karıştırın. Patatesli karışımdan parçalar koparıp yuvarlayın. Hamurdan parçalar kopartıp içlerine patates toplarını yerleştirin ve yuvarlayın. Unlanmış tezgahta önce elinizle sonra merdane ile inceltin. Yapışmaz yüzeyli tavada çok az tereyağı ile önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Yöresel Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek