Tatlı Patatesli Ve Tavuklu Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sevgili Bergüzar Erden’in yorumuyla milföy hamuruyla hazırlayacağını bu lezzetli böreğe bayılacaksınız. İç harcı tavuk eti, kırmızı soğan, tatlı patates, bezelye ve maydanoz ile hazırlanan bu börek, bol malzemesiyle çay saatlerinin en lezzetli eşlikçisi olacak.

Tava böreği ve otlu börek tarifine de göz atın.

Tatlı Patatesli Ve Tavuklu Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Tatlı Patatesli Ve Tavuklu Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harcı hazırlamak için doğranmış tavuk etini ve tereyağını bir tencereye alarak 10 dakika soteleyin.
  2. Soğan ve tuzu ilave ettikten sonra soğanlar yumuşayınca kadar pişirmeye devam edin ve bir kaba alın.
  3. Küp şeklinde doğranmış patatesleri 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tavada hafif kızartın ve tavuklu karışıma ilave edin.
  4. Son olarak bezelyeyi, biberleri, sarımsağı, maydanozu ve baharatları ilave ederek iç harç hazırlığını tamamlayın. 
  5. Milföy hamurlarını bir merdane yardımıyla incelterek tart veya pişirme kalıplarının büyüklüğüne göre kesin.
  6. Kalıpları tereyağı ile yağladıktan sonra hamuru içine yerleştirin. 2 yemek kaşığı kadar iç harçtan koyun ve kalan hamurları içlerin üstüne kenarını nazikçe bastırarak kapatın ve 
  7. içindeki buharın çıkması için hamurların üstüne bir bıçak yardımıyla bir kesi atın. Tüm hamura aynı işlemi uygulayın.
  8. Bir kapta yumurta sarısı ile sütü karıştırın ve bir fırçayla böreklerin üstüne sürün. Son olarak üzerine keten tohumu ve rezene serpiştirin. 
  9. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika süreyle pişirin.
  10. Kalıplardan çıkararak bir tabağa alın ve sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Tavuk Yemekleri Farklı Hamur İşi Tarifler Patatesli Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek