Patatesli Üçgen Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çıtır muska böreği diğer adıyla patatesli üçgen börek Türk mutfağında çay saatlerinde çok fazla tercih ediliyor.  Fırından çıktıktan sonra sıcak olarak servis edilen bu lezzet ağızlarda hoş bir tat bırakıyor. Patatesli üçgen börek nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa çıtır muska (patatesli üçgen börek) tarifine geçelim.

Evde kolayca hazırlayabileceğiniz börek tarifleri mi arıyorsunuz? Şık sunumuyla tadına doyamayacağınız nefis gül böreği tarifine göz atın.

Patatesli Üçgen Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için

Üzeri için

Patatesli Üçgen Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patateslerin kabuklarını soyup iri küpler halinde doğrayın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip haşlayın ve suyunu süzün. Çatalla ezerek püre haline getirin.
  2. Tereyağını ve zeytinyağını tencereye alarak ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip pembeleşinceye kadar soteleyin.
  3. Püre haline getirdiğiniz patatesleri, tuz ve baharatları ekleyip 2-3 dakika sotelemeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Yufkaları mutfak tezgahına serin. Sos için gerekli olan malzemeleri bir kaseye alarak çırpın. Bir fırça yardımıyla sosu bir yufkanın tamamına sürün.
  5. Yaklaşık 10 cm genişliğinde şeritler kesin. Hazırladığınız patatesli harcı bir kaşık yardımıyla kestiğiniz şeritlerin uç kısmına paylaştırın.
  6. Üçgen katlayarak muska şeklinde sarın. Diğer yufkalar ve iç harç bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.
  7. Böreklerin üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

PATATESLİ ÜÇGEN BÖREK KAÇ KALORİ?

  1. 1 adet patatesli üçgen böreği yaklaşık olarak 158 kaloriye denk gelmektedir. Kızartılarak yapıldığı için diyet yapanlara ve şeker hastalarına önerilmiyor. 

ÜÇGEN BÖREK YAPMANIN EN ÖNEMLi PÜF NOKTALARI 

  1. Böreği üçgen biçimde sardıktan sonra açılmaması için ucunu suya batırmak ,
  2. Böreğinizi kızgın yağda kızartmaya dikkat etmek,
  3. Böreğinizi kızartırken iki yüzünün de kızartılmasına dikkat etmek gerekiyor.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Çay Saati Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Vejetaryen Yemekleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek