Patatesli Gül Böreği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hazır yufka, patates ve sos eşliğinde hazırlanan gül böreği, Türk mutfağının en sevilen tariflerinden biridir. Çay saatlerinde ve misafir ağırlarken sunulan bu börek, kıymalı, peynirli ve sebzeli çeşitleriyle de sunulur. İsmini şeklinden alan gül böreği, hemen her yörede aynı şekilde hazırlanır. Börek, iç harç ile doldurulduktan sonra gül şeklinde rulo yapılır. Üzeri ise yağlı yoğurt karışımına batırılır. Daha sonra isteğe göre susam veya çörek otu serpiştirilebilir. Malzemeler hazırsa, patatesli gül böreği tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak kıymalı kol böreği ve avcı böreği tarifine de göz atın.

Patatesli Gül Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Sos için:

Patatesli Gül Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sos için olan malzemeler bir kapta karıştırılır. 
  2. Zeytinyağı tavaya alınır, yemeklik doğranan soğan kavrulur.
  3. Patatesler yarı bir tencerede haşlanır. 
  4. Haşlanan patatesler ezilerek tavaya eklenir, baharatlar koyularak karıştırılır. 
  5. Yufkalar 4-5 parçaya üçgen halinde bölünür. 
  6. Üçgen parçaların içine karıştırılan sos sürülür ve geniş kısmına sürülerek sarılır, gül şeklinde yuvarlanır. 
  7. Fırın tepsisine dizdikten sonra 180 derece de 35 dakika pişirilir. Afiyet olsun. 

Patatesli Gül Böreği Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. İç harçta kullanılacak patateslerin, güzelce haşlanmasına özen gösterin.
  2. Hazır yufka yerine el açması yufka da kullanabilirsiniz.
  3. Hazır yufka kullanacaksanız, günlük ve taze olmasına özen gösterin.
  4. Böreğin eşit miktarda pişmesi için, fırını önceden ısıtın.

1 Porsiyon Patatesli Gül Böreği Kaç Kalori?

  1. 100 gramlık patatesli gül böreği, yaklaşık 245 kaloridir. Gül böreğinin 100 gramı, orta boyutlarda 1 adet börek içerir.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Börek Tarifleri MasterChef Tarifleri Patatesli Tarifler Türk Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek