Kuşbaşı Tavuk Etli Milföy Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kuşbaşı Tavuk Etli Milföy Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Kuşbaşı Tavuk Etli Milföy Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

İç harcı için kremayı bir sos tenceresine alın. Tuz ve baharatları ilave edip ısıtın. Haşlanmış kuşbaşı tavuk etlerini ilave edip 7-8 dakika daha pişirip ocaktan alın. Milföy hamurlarını mutfak tezgahına alın ve birer cm içerden başlayarak kare parçalar kesin. Ortadaki kare parçaya bir yemek kaşığı kadar tavuklu harçtan koyun ve üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kenar kısımlarını çapraz köşelerden tutarak ortaya getirerek birleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp içlerine tavuk etli harçtan doldurup rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve tekrar fırına verin. Kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirip sıcak servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Milföylü Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tavuk Yemekleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek