Kuru Yufka Böreği
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Fırında kuru yufka böreği tarifi ile karşınızdayız. Kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde veya misafir ağırlarken sunabileceğiniz yufka böreği, yaklaşık 45 dakika da sofralarda kendine yer bulur. Kollarınızı sıvayıp malzemeleri hazırladıysanız, börek tarifleri arasında çok sevilen kuru yufka böreği yapımına geçebiliriz.

Alternatif olarak Balkan mutfağından Avrupa ülkelerine yayılan boşnak böreği ve taze yufka ile hazırlanan tava böreği tarifine göz atmayı unutmayın.

Kuru Yufka Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Yufkaları ıslatmak için:

Yufka araları için:

İçi için:

Kuru Yufka Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymayı sıvı yağ, tereyağı ve tuz ile birlikte tavaya alın. Kıyma suyunu çekene kadar kavurun ve üzerine küp doğranmış soğanları ilave ederek, soğanlar şeffaf renk alana kadar kavurmaya devam edin. Karabiber ilave edip ocaktan alın. Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlayın.
  2. Süt ve suyu bir tepsiye dökün. Bir yufkayı alarak her iki tarafını da bu karışımda ıslatıp fazla sıvıyı süzün ve fırın tepsisine yerleştirin.
  3. Üzerine 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirin. 4 yufkayı daha ıslatarak aralarına sıvı yağ gezdirin. Ancak en üstteki yufkayı yağlamadan, üzerine kıymalı harcı eşit miktarda dağıtın.
  4. Üzerine 4 yufka daha ıslatıp aralarına sıvı yağ gezdirerek yerleştirin. En üstteki yufkanın üzerine de sıvı yağ gezdirip böreği ocağın küçük bölümünde, her yerinin eşit kızarması için tepsiyi çevirerek kızartın.
  5. Bir tarafı kızaran böreği ters çevirip diğer tarafını da aynı şekilde kızartın ve dilimleyerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Kuru Yufka Böreği Kaç Kaloridir?

  1. Kuru yufka böreğinin bir dilimi 125, bir porsiyonu ise yaklaşık 325 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmesi önerilir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek