Kıymalı Puf Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Görünümü ve yapımı pişiye benzeyen puf böreği, peynir ve kıymalı harç ile hazırlanır. Kızartma usulüyle pişirilen puf böreği, ortalama 45 dakika da sofralardaki yerini alır. Genellikle kahvaltı sofralarında ikram edilmesiyle bilinir. Hazırsanız, kıymalı puf böreği yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz. 

Alternatif olarak peynir ile hazırlanan pratik puf böreğini de deneyebilirsiniz.

Kıymalı Puf Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

Kızartmak için:

İç harcı için:

Kıymalı Puf Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kıymalı harç için küçük bir tencereye kıymayı koyun. Yüksek ısılı ocak üzerinde suyunu bırakıp yeniden çekene kadar kavurun. Üzerine tuzu, karabiberi, küp doğranmış soğanları ve zeytinyağını ilave ederek karıştırın. Kıymayı kavurun ve ocaktan alıp soğuması için kenarda bekletin.
  2. Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, zeytinyağı, yoğurt, sirke, tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Hamuru pürüzsüz hale gelene kadar yoğurun, ardından üstü örtülü olarak 20 dakika dinlendirin. Hamurdan 4 adet beze yapın. Bezelerin 2 tanesini oklava yardımıyla yufka büyüklüğünde incecik açın. Açarken yapışmaması için üzerine un serpiştirin.
  3. 1 yufkayı tezgaha serin. Üzerine aralıklarla kavrulmuş kıymadan 1 tatlı kaşığı kadar koyun. İkinci yufkayı üzerine serin ve geniş bir bardak ağzı ile yuvarlak börekler kesin. Bütün hamuru bu şekilde kesip tepside biriktirin.
  4. Tavaya sıvı yağı döküp ısıtın. İçine börekleri atın. Tavayı yavaşça sallayarak kabarmalarını sağlayın, her iki tarafını da bu şekilde pişirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek