Ispanaklı Zarf Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Zarf Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Zarf Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bir yufkayı mutfak tezgahına yayıp üzerine eritilmiş tereyağı sürün. Üzerine ikinci yufkayı yayın. Yufkayı kare olacak şekilde 6 eşit parçaya kesin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Ispanağı yıkayıp elinizle sıkarak ezin ve suyunu süzün. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Peynir ve soğanı ıspanağa ilave edip harmanlayın. Tuz ve kırmızı pul biber ile tatlandırın. Yufkaların ortasına hazırladığınız harçtan paylaştırıp uçlarını ortada birleştirerek kapatın. Kenarları su ile ıslatıp yapıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

 

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Börek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek