Ispanaklı Ve Beyaz Peynirli Börek
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 28 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ispanaklı Ve Beyaz Peynirli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Ispanaklı Ve Beyaz Peynirli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ispanağı temizleyip bol suyla yıkayın. Kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp soğuk su dolu bir kaba ilave edin. İyice süzüp doğrayın.
  2. Taze soğanları temizleyip kıyın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğanı ekleyip kavurun. Ocaktan alıp ılıtın.
  3. Beyaz peynir, parmesan, dereotu, 2 yumurta, muskat ve kavrulmuş soğanı ıspanağa ekleyip harmanlayın.
  4. İlk yufkayı düz bir zemine yayıp üzerine ıspanaklı harçtan ekleyin. Rulo şeklinde sarın.
  5. Ruloyu kendi etrafında çevirerek sarın ve yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
  6. Üzerlerine zeytinyağı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kahvaltılık Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Ispanaklı Tarifler Peynirli Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek