Haşlama Börek
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Haşlama Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sunum için

Haşlama Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağında soteleyin. Kıymayı ilave edip kavurun. Tuz, karabiberle tatlandırın. Soğumaya bırakın. Diğer yanda kabak ve havucu ayrı ayrı rendeleyin. Birinci yufkayı tezgaha yayın ve rendelediğiniz havucu her tarafına eşit olarak serpin. İkinci yufkayı havucun üzerine yayın ve kavrulmuş kıymayı eşit olarak dağıtın. Son olarak üçüncü yufkayı da kıymanın üzerine yayıp rendelenmiş kabağı üzerine serpin. 3 katlı yufkayı kenarlarından tutup sıkıca rulo şeklinde sarın. Hazırladığınız ruloyu 3 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı önce yağlı kağıt ile sonra alüminyum folyo ile sıkıca, su geçirmeyecek şekilde paketleyin. Kaynayan suyun içine paketleri aktarıp 20-25 dakika pişirin. Piştikten sonra paketleri açıp üç parmak genişliğinde kesin. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı gezdirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek