Etli Dürüm Böreği
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Etli Dürüm Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Etli Dürüm Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Ayçiçeği yağını tavada ısıtın. Etleri ilave edip soteleyin. Etler pişmeye yakın jülyen doğradığınız biberleri ilave edin. Etler pişince tuz ve baharatı ekleyin. Ocaktan alıp ince kıydığınız maydanozları ekleyip karıştırın. 1 yumurtanın sarısını ayırın. Kalan yumurtalarla beraber ayçiçeği yağı ve sütü derin bir kasede karıştırın. Yufkaları mutfak tezgahına yayın ve üzerine yumurtalı harcı sürüp ikiye katlayın. Altı eşit üçgen parçaya bölün. Uzun kenarlarına iç harcı paylaştırıp rulo haline getirin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek