Ekşimikli Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Ekşimikli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için:

İç harcı için:

Üzeri için:

Ekşimikli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurta, yoğurt, su, sıvı yağ ve tuzu yoğurma kabında karıştırın. Unu da yavaş yavaş ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirin.
  2. İç harcını hazırlamak için yemeklik doğradığınız soğanları ve sıvı yağı orta boy bir tavada karıştırarak 5-6 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberi serpip peyniri ekleyerek karıştırın ve birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın ve bir kenarda bekletin. Dinlenen hamurdan eşit büyüklükte 6 beze yapın ve bezelerin her birini oklavayla hazır yufka büyüklüğünde açın.
  3. Hazırladığınız iç harcı yufkalara paylaştırarak, yufkaları rulo şeklinde sarın. Yuvarlak fırın tepsisini yağlayarak, ruloları içten başlayarak birbirinin etrafına dolayın. Yoğurdu, yumurtayı ve sıvı yağı çırparak üzerine sürüp, çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Peynirli Tarifler Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek