Çıtır Milföy Börek
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çıtır Milföy Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Çıtır Milföy Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Kabakların kabuğunu temizleyip rendeleyin. Süzgece alıp suyunu süzün. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Kabak ve soğanı bir kaseye alın. Yumurtalar ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip çırpın. Mısır nişastasını ve 1 yemek kaşığı zeytinyağını süte ekleyip hafifçe koyulaşana kadar pişirin. Kabaklı harç, ufalanmış beyaz peynir, kıyılmış dereotu, çok az tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Ufalanmış ceviz içini ekleyin. Kare milföyleri ortadan ikiye kesin. Merdaneyle üzerlerinden hafifçe geçerek açın. Dikdörtge parçaların bir tarafını pencere olacak ve kopmayacak şekilde enine 3 parçaya kesin. Bütün olan taraflara iç harcı paylaştırın. Kesik olan kısmı iç harcın üzerine kapatın. Kenarlarını parmak uçlarınızla sıkıca bastırarak kapatın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Yumurta sarısı, haşhaş, susam ve kırmızı pul biberi küçük bir kasede çırpın. Böreklerin üzerine bu karışımı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Milföylü Tarifler Börek Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Diğer Tarifler Farklı Hamur İşi Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek