Bulgurlu Börek
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bildiğiniz tüm börekleri unutun. Çay sohbetlerinde ve molalarda sunabileceğiniz nefis bulgurlu börek tarifi ile karşınızdayız. İç harcı kıyma ve ceviz ile doldurulan böreğin dışında hem ince bulgur, hem de galeta unu kullanılır. Hazır yufka ile hazırlanan bulgurlu börek, ortalama 1 saat içerisinde sofralardaki yerini alır. Hazırsanız, adım adım bulgur börek yapımına başlayabiliriz.

Daha fazlası için ev yapımı böreklere göz atabilirsiniz.

Bulgurlu Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Bulgurlu Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edip kısık ateşte 2 dakika kavurun. Bulguru ve suyu ekleyin.
  2. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte 5 dakika pişirin. Kapağını açmadan 15 dakika bekletin. Ceviz, tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip soğumaya bırakın.
  3. Yufkaları tezgaha serip dörde bölün. Her parçayı tekrar 2 parçaya kesin. Geniş olan kısmına bulgurlu harçtan yerleştirerek sigara böreği gibi sarın.
  4. Açılmaması için uçlarını ıslatarak yapıştırın. Yumurtayı bir kasede çırpın. Börekleri önce yumurtaya ardından galeta ununa bulayın.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Afiyet olsun.

Yeni tatlar denemek için rum böreği tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek