Beypazarı Kartalaç Böreği (Kuru Yufka Böreği)
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beypazarı Kartalaç Böreği (Kuru Yufka Böreği) Tarifi İçin

Malzemeler

Yufkalar için

Beypazarı kartalaç böreği iç harcı için

Kartalaç yufkası için

Beypazarı Kartalaç Böreği (Kuru Yufka Böreği)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Geleneksel lezzetlerimizden Beypazarı kartalaç böreği (Kuru yufka böreği) tarifimizi mutlaka deneyin.

  1. Yumurtaları bir kaseye kırın, üzerine sütü ekleyip çırpın. Ayrı bir kapta sıvı yağ ile erittiğiniz tereyağını karıştırın. Kuru yufkaları ılık su ile tek tek nemlendirerek temiz bir örtü üzerine alın. Böreği yapacağınız tepsiyi yağlayın, ıslattığınız yufkalardan 2 tanesini üst üste koyun. Yumurtalı süt ve yağ karışımından üzerine gezdirin. Diğer 2 yufkaya da aynı işlemi yapın.
  2. Peyniri çatalla ezin ve ince doğradığınız maydonozu ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız iç harcı kartalaç üzerine yayın, kalan 4 yufkanın da aralarını yumurtalı süt ve yağ karışımı ile tek tek ıslatıp peynirli karışımın üzerine dizin. Kalan sıvı harcın hepsini birden en üst yufkaya dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Beypazarı kartalaç böreğinizi (Kuru yufka böreği) sevdiklerinize ikram edin.
  3. Kartalaç yufkası için; un, yumurta, süt, su ve tuzu bir kapta yoğurun. Hamuru 8 eşit bezeye ayırın, 15-20 dakika dinlendirin. Bezeleri yuvarlak şekilde ince açın. Saç üzerinde pişirin ve soğumaya bırakın. Hazırladığınız kuru yufkaları nemsiz bir ortamda uzun süre saklayabilirsiniz. 

Çıtır çıtır kuru yufka böreği tarifi için tıklayın.

Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Kapalı börek
Lobyani (Barbunya Böreği)
Adana böreği
Tis Böreği
Peta böreği
Haşhaşlı ve yeşil mercimekli çıtır börek