Tavuk Güveç
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tavuk göğsü, biber, domates ve baharatlarla hazırlanan tavuk güveç, hem ekonomik, hem de pratik yemeklerden biridir. Ramazan sofralarına çok yakışan bu yemek, önce tavada sotelenir, ardından fırında pişirilir. Malzemeler hazırsa, videolu anlatımıyla tavuk güveç tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için tavuk göğsü tariflerine göz atın.

1 Porsiyon Tavuk Güveç Kaç Kalori?

Bir porsiyon tavuk güveç, yaklaşık 375 kalori değerindedir.

Tavuk Güveç Tarifi İçin

Malzemeler

Tavuk Güveç

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  Servis Önerisi

Tavuk güveç yemeğini, pirinç pilavı ve patates püresi eşliğinde sunabilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Kullanacağınız tavukları mutlaka kuşbaşı şeklinde doğrayın. 
  • Tavukların her tarafı beyaz rengi alınca üzerine biberleri ve diğer malzemeleri ekleyebilirsiniz.
  • Tat vermek için, rendelenmiş sarımsak ilave edebilirsiniz.
  • İsteğe göre tavuk güvece, haşlanmış patates, havuç veya bezelye gibi sevdiğiniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.
  • Fırının performansına göre pişirme süresi değişiklik gösterebilir. Tavuk güveci mutlaka kontrollü bir şekilde pişirin.

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Davet Yemekleri Fırın Yemekleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune
Hatay Chicken Burrito