Kestaneli Hindi Rulo
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 9 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kestaneli Hindi Rulo Tarifi İçin

Malzemeler

Kestaneli Hindi Rulo

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Bir tavada hindi butlarını tuz, karabiber ve ayçiçeği yağında alt üst ederek kızartıp bir kaba yerleştirin. 70 dereceye ayarlanmış fırında sekiz saat pişirin. Hindileri fırından çıkarın ve etlerini didikleyin.

Kestaneleri fırında kızartın ve kabuklarını soyarak elinizle parçalayın.

Ispanakları ayıklayın. Tavuk suyunu kaynatın ve güllaç yapraklarını tavuk suyunda yumuşatarak strech film üzerine açın. Yaprakların üzerine didiklenmiş hindi etlerini düzgün bir şekilde dizin. Ispanak yapraklarını yerleştirin. Kestane parçalarını ıspanakların tam ortasına şerit olacak şekilde dizin ve sardıktan sonra 10 dakika fırında pişirin.

Şarabı kaynatın ve içine tozşekeri ekleyin. Şarap bir süre kaynadıktan sonra içine ayvayı ekleyip pişirmeye devam edin.

Balkabağını ay ve yıldız kalıpla kesin. Brüksellahanalarını ve balkabağını tuzlu suda haşlayın ve tavada tereyağında hafifçe soteleyin.

Fırından çıkardığınız hindiyi dilimleyip servis tabağına yerleştirin. Ayva, brüksellahanası ve balkabağını etrafına yerleştirin. Kayısı pestilini bir miktarda tavuk suyu ile eritip, sos kıvamına getirerek tabağa ilave edin. Servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, sade ve hafif bir şekilde sunulan kestaneli hindi tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kırmızı Et Yemekleri Yemek Tarifleri Davet Yemekleri Diğer Tarifler Hindi Yemekleri

Benzer Tarifler

Kremalı Tavuk Sote
Tavuk Güveç
Air Fryer'da Tavuk Baget
Huraideu Chicken
Kırmızı Elmalı Köri
Tajine Zitoune